777, nebo 666 ?

15. 8. 2012 14:56
Rubrika: Nezařazené

Jsem člověk. Nejsem dokonalý. V mnoha věcech hřeším a někdy jsou to hodně pitomé hříchy. Chci sem napsat o jedné věci, o které je jistě napsáno mnoho. No já si touto psanou formou uspořádám myšlenky a systém, který by měl fungovat pro situace, kdy řeším, jak se správně zachovat a neudělat nějakou blbost, rozuměj hřích.

Vše se skrývá za otázkou: Pro koho žiju? Komu sloužím? S kým chci tímto životem jít?

Jsou jen dvě strany: Je tady Ďábel na jedné straně a Hospodin na straně druhé. Není nic uprostřed !!!!!
 Stejně jako po smrti jsou jen dvě cesty: do věčného života a do věčného zatracení. A co očistec?? Očistec ale neleží uprostřed, protože z očistce se přece jde do nebe. Sice to někomu trvá déle, někomu kratší čas, ale z očistce se směřuje do věčného života, neleží tedy uprostřed.

Dovolím si krátkou myšlenku nad očistcem: Je to úžasný příklad Božího milosrdenství, že člověku dává šanci skrze očistec a neseká to radikálně na nebe/peklo. Tím přijímá lidskou nedokonalost a dává najevo pochopení pro slabost člověka. Ten samozřejmě na to nesmí hřešit.

Tedy jsou jen dvě strany. Ďábel a Hospodin. Koho si zvolím, zvolíš, zvolíme pro tento den? Schválně píšu pro tento den, protože někdy řekneu Bohu "ANO" a za týden nevím, že bych něco takového říkal.

Já se musím rozhodovat pro Boha každý den a třeba i několikrát. Souvisí to totiž také se smrtí. My mladí máme pocit, že smrt je někde daleko, že se týká starých lidí. Myslím, že vyšší pravděpodobnost úmrtí ve vyšším věku na různé nemoci je u mladých vyvážena "rizikovostí" mládí. Znáte to, sporty, auto, apod. Starý člověk těžko bude sjíždět na kole hory, nebo pofrčí po dálnici 150tikilometrovou rychlostí. Smrt může přijít i zcela jinou cestou, zkrátka musíme s ní počítat. Ne se jí nějak děsit a tím srachem se nechat paralyzovat. Ale přijmout každé ráno fakt, že jsem smrtelný a můžu tento den zemřít. A proto se musím právě dnes rozhodnout pro koho chci žít a nečekat na nějaký příhodný den.

Co je vlastně to rozhodnutí? Z vlastní zkušenosti vím, že někdy nechávám toto rozhodnutí tak trochu otevřené a ono se to nějak vyvrbí a přece nejsem malý děcko a já to zvládnu. Kdežto pokud si tu otázku položím a odpovím si na ni, tak sám sebe postavím před zodpovědnost za své rozhodnutí a nějak bych se měl podle toho řídit. Pokud se neřídím, končí to hříchem

Když se jednou rozhodnu a řeknu:" Ok, Bože, jsi to TY" (počítám s tím, že žádný křesťan není takový blázen, aby se rozhodl dobrovolně den odevzdat do rukou Satana), nemůžu "míchat".

Nemůžu si vzít 80% od Boha a 20% od Satana a namíchat si nějaký koktejl, který by mi vyhovoval. Tady se nedá dělat kompromis. Je to BUĎ 777, NEBO 666. A ne 776, nebo 676. To znamená, že nemůžu přijmout nějaký hřích, nebo kompromis s hříchem. "Ha, tahle baba je fakt kus, ukáááž...klik...hmmm, tamta je taky dobrá, ukáááž...klik...ale co to dělám?? Vždyť jsem se rozhodl pro Boha a zřekl se Zlého, nesmím dělat kompromisy s pokušením, protože vím, že to povede ke zbytečnému hříchu..."


A ještě mě napadlo, že je důležité přijmout a zahodit/zříct se. Je to jako kdyby mi dal někdo do ruky dvě tabletky: jedna je lék-Bůh, druhá jed-Ďábel. A já přijmu Boha a co s tou druhou?? Ta pro mě, ani pro někoho jiného prostě nemá žádný užitek, je to svinstvo. Tu musím zahodit = zřeknout se ďábla. Tak jako je to při křtu. Myslím, že to je druhá podstatná část toho denního rozhodnutí. Pokud si nahlas řeknu, že se Zlého zříkám, že ho nechci, že odmítám vše, co mi podstrkuje, pak si nenechám žádné "zadní vrátka". K těm má někdy má slabá lidská přirozenost tendenci, protože jsou věci, které mne v mém životě od Boha vzdalují - různé filmy, hry, stránky na internetu, který zavánějí stokou, nebo jsou doslova žumpou i když se tváří jako aquapark v záři letního slunce, lenost, nechuť se modlit, atd. atd. 

Přijmout Boha se vším znamená přijmout práci pro něj, která není snadná, která jde často přes pot a slzy. Ale odměna je sladká. Na druhou stranu práce pro Ďábla je sladká, ale výsledek je pro naši duši fatální.

Takže - jakého operátora si pro tento den zvolím?? Budu vytáčet 777, nebo 666? A před mým číslem bude 777, nebo 666? Není nic uprostřed.

 

Zobrazeno 691×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz