Je u Tebe někdo doma?

2. 1. 2013 21:58
Rubrika: Nezařazené

Pamatuji si, jak jsme s bráchou jako malí kluci vtipkovali, když jsme šli v zimě kolem kanálu, ze kterého se kouřilo, že "želvy ninja si zase dělají pizzu". Kdo ví, možná jsme to nebrali čistě jako vtip a byl v tom i střípek, promiňte, Tříska (abychom se drželi kontextu) víry, že tam fakt jsou.

Když se na horách rozhlédnete po údolích, vesničkách a uvidíte domy, ze kterých se kouří, víte, že "někdo je tam doma, někdo tam bydlí". Dnes se mi tato asociace vybavila, když jsem šel kolem kostela, který má na střeše komín a ze kterého stoupal dým. "Někdo tam je doma", musel jsem se usmát. A věděl jsem kdo.

Když nad tím tak přemýšlím, takhle by se mělo kouřit z každého z nás. A nejen v zimě. Aby ten, kdo se na nás podívá, nebo s námi stráví nějaký čas mohl říct..."někdo je doma". A třeba se zeptá "kdo u Tebe bydlí?" A my budeme moci s radostí říct: "Bydlí u mě Ježíš". U každého z nás chce být Ježíš doma. Zapálit oheň v našem srdci, příjemně vyhřát celý "dům", pak si s námi sednout a povídat, naplnit tak naše srdce pokojem, klidem a bezpečím. Okolo možná bude sněhová bouře...ale nám bude teplo.

Zobrazeno 1121×

Komentáře

mag

Kéž u každého z nás bydlí Pán Ježíš v každou chvíli a nedáme prostor tomu Zlému.

KaterinaFicova

Krásná myšlenka :)

Zran

díky a doufám, že mi neurazíte mou krásně kulatou hlavu s krásně kulatýma očima a krásně rovnou pusou (být tam třetí kolečko, je to bowlingová koule), když zneužiji toho, že je článek ve výběru a přidám sem toto video s vánočním poselstvím, které se jakoby tématu netýká...ale dotýká se ho mrtě, protože říká, že Ježíš může přijít ke komukoliv, i když si ten člověk myslí, že si ho nezaslouží, že si jeho teplo, žár, objetí vůbec nezaslouží, protože je uvnitř moc špinavý: http://www.youtube.com/watch?v=_AiPIERtD00 je to z produkce Skit Guys, já ty videa mám fakt rád, takže si nezapomeňte zapnout titulky, abyste je mohli mít taky rádi :D (jojo, je to tak, tahle hlava se umí i smát a ne že mi začnete říkat Krang)

Zran

a ještě jedno týkající se novoročních předsevzetí, známe to všichni ne? Ne? Ok, tak možná ne, to je jedno: http://www.youtube.com/watch?v=qON-tfK_X2w

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz